IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DraftKings придобива Golden Nugget Online Gaming за 1,56 млрд. долара

Купувачът ще разшири присъствието си на пазара на онлайн залози

20:56 | 09.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

DraftKings придобива Golden Nugget Online Gaming в рамките на сделка, оценена на 1,56 млрд. долара. По този гигантът във фентъзи спортовете разширява присъствието си на горещия пазар на онлайн залози, пише Bloomberg.

DraftKings очаква използването на комбинираните ресурси да повиши нейните приходи от продажби и пазарния ѝ дял, като доведе до спестяването на 300 млн. долара от припокриващи се разходи и създаването на нови възможности за кръстосани продажби, обявиха компаниите в изявление. Сделката, която е одобрена от бордовете на двете компании, се очаква да бъде приключена през първото тримесечие на 2022 г. 

Споразумението дава на DraftKings повече игри със залози от типа на казино игрите. Миналата седмица DraftKings повиши прогнозата за годишните си приходи, позовавайки се на силното търсене. За Golden Nugget сделката ще съкрати разходите за технологии на трети страни и ще подобри потребителското преживяване чрез насочването към модернизираните системи на DraftKings.

Цената на акциите на Golden Nuggets нарасна с 47% в 9:36 ч. местно време в Ню Йорк. Книжата на DraftKings понижиха стойността си с по-малко от 1%.

Golden Nugget е подкрепен от милиардера Тилман Ферита, който направи компанията публична.

Като част от сливането, DraftKings ще сключи търговско споразумение с Feritta Entertainment, компанията майка на Houston Rockets, Golden Nugget и Landry’s.

DraftKings ще преструктурира своята холдингова компания, а акционерите на Golden Nugget Online Gaming ще получат по 0,365 акции в DraftKings за всяка от техните акции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още